Ege Üniversitesi'nin Değerli Öğretim Elemanları

3 Mart Cumartesi günü Laik ve Demokratik Cumhuriyetimizin temelini oluşturan ve ne yazık ki günümüzde fırsat buldukça ortadan kaldırılmaya çalışılan, Hilafetin ve Evkaf-ı Şer'iye Vekaletinin kaldırılması ile Tevhid-i Tedrisat (Öğretim Birliği) Yasaları'nın 83. Yıldönümünü kutluyoruz. Öğretim Elemanları olarak siz değerli Ege Üniversitelilerin 3 Mart 2007 Cumartesi günü saat 13.00’te İzmir Cumhuriyet Meydanı'nda yapılacak olan olan DEVRİM YASALARINI KUTLAMA TÖRENİ'ne katılarak, halkımıza verilecek "Devrim Yasaları'na Sahip Çıkıyoruz" mesajının gücüne katkı sağlayacağınıza inanıyor, Cumartesi günü birlikte olmayı diliyoruz.

Sevgi ve Saygılarımızla,

Ege Öğretim Elemanları Derneği

Saygı Duruşu

İstiklal Marşı

Ortak Basın Açıklaması

Düzenleyen ve Katılan Kuruluşlar

• İzmir Cumhuriyet Okurları (CUMOK)
  • Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) İzmir Şubeleri
  • Ulusal Uyanış Platformu (UUP)
  • Ege Öğretim Elemanları Derneği (EGÖDER)
  • İzmir Diş Hekimleri Odası
  • Yarımada Cumhuriyet Platformu
  • Devlet Tiyatrosu Opera ve Balesi Çalışanlar Vakfı (TOBAV)
  • Kemalist Üniversiteliler Birliği
  • Eğitim-İş
  • Yol-İş Sendikası 1 No.lu Şubesi
  • Kanal Türk Ulusal Gönüllüleri
  • CHP Konak İlçe Örgütü

Üç Mart 2007 Devrim Yasalarının 83. Yılı

Ortak Basın Açıklaması

Bugün, ülkemizin üzerine kara bulutların çöktüğü, Cumhuriyetimizin ve bekçilerinin sınav verdiği tarihsel bir dönemden geçiyoruz. Kemalizm'e düşman zihniyetler, devletimizin en yüksek kademelerine kadar yükseltilmek, egemen kılınmak istenmektedir.Görüyoruz ki; Cumhuriyetimiz büyük bir tehdit ve tehlike altındadır.

Buna karşı; bu gerçekliğin bilincinde ve tehlikenin farkında olan cumhuriyetçi güçler olarak; Devrim Yasaları'nın kabulünün 83. yılında Cumhuriyetimizi, vatanımızı kuşatan bu karşı devrimci amansız taarruzu bertaraf edecek güç ve kararlılıkta olduğumuzu dosta-düşmana haykırıyoruz.

Bundan 83 yıl önce kabul edilen öğretim birliği yasası yaşamsal önemdedir. Halifeliğin Kaldırılması,eğitim ve öğretimin birleştirilmesi yasasının kabulü ve Şeriye ve Evkaf Bakanlığının kaldırılması ve Genelkurmay Başkanlığının yeniden düzenlendiği bu yasalar Kemalist Devrim'in temel ayaklarını oluşturmaktadır ve işte bu nedenle bugün Kemalist Devrim'i içlerine sindirememiş, bunu yıkmak isteyen odakların hedef tahtasındadır.

Büyük Ortadoğu Projesi'nin ana merkezi yapılarak parçalanmak, bölünen parçaları ABD politikalarıyla uyumlu ılımlı İslam devletine dönüştürülmek istenen Türkiye'de Devrim yasalarının ortadan kaldırılması doğal bir karşıdevrim stratejisidir.Öğrenim birliği yasası delinmekte ve bu yasaya güvence oluşturan Lozan Antlaşması bu nedenle saldırıya uğramaktadır. Bugün ABD ve AB tarafından Ruhban Okulunun açılması baskısı yapılarak, misyoner okulları yeniden diriltilmek istenmektedir.Ayrıca; bir eğitim misyoneri olarak sunulan Fethullah Gülen'in yurt içinde ve yurtdışında açtığı okullar ve dershaneler vb. eğitim kurumlarında ve amacı ülkemizin din adamı gereksinimini karşılamaktan öte mezunlarının büyük çoğunluğunun ilahiyat dalı dışında çalıştığı,devletin temel kurumlarına kadrolaştırıldığı imam-hatip okullarında yetişen Kemalist-Cumhuriyet karşıtı kişilerle Cumhuriyetimiz için için kemirilmektedir.

Ülkemiz üzerindeki kara bulutları dağıtma kararlılığı ile yola çıkan cumhuriyetçi,ulusalcı güçlerin temsilcileri, aydınlığın sözcüleri olarak bizler İzmir'den ülkemizi çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkaran Cumhuriyet devriminin temel yasaları olan 3 Mart devrim yasalarına sahip çıkma kararlılığı ve azmi ile diyoruz ki,

Üç Mart 1924 tarihi Türk tarihinde bir ışıktır, aydınlanma yolunda çok önemli bir kilometre taşıdır; yönetim ve devlet yapımızın laikleşmesi yolunda en önemli adımdır; ulusal çıkarlara dayalı bir cumhuriyet yönetiminin temel noktasıdır; ulusal, laik, çağdaş, demokratik eğitim dizgesinin ilk adımıdır.

Üç Mart'ın Kazanımlarını Koruyacağız

Ortak Basın Açıklamasına Katılan Demokratik Kitle Örgütleri (alfabetik sıraya göre)

• ADD İzmir Şubeleri
  • Ege Öğretim Elemanları Derneği